top of page
Logo-Brouwerij-kleur-P-M2-klein.jpg

Contacteer ons

Wie zijn wij

Geschiedenis

Geschiedenis

In 1979 sloten de deuren de deuren van de laatste brouwerij in Brasschaat definitief. Met deze sluiting werd er een punt gezet achter een jarenlange traditie, dat elk gehucht, dorp of stad zijn eigen brouwerij had.

Een nieuwe start

Een nieuwe start

Sinds 2013 zijn wij echter volop bezig met onze gemeente terug op de bierkaart te plaatsen en alzo de verloren gegane brouwerstraditie van Brasschaat terug nieuw leven in te blazen.

Verwijzingen

Verwijzingen

In ons logo zitten verschillende rechtstreekse en onrechtstreekse verwijzingen naar onze brouwactiviteiten en de gemeente. Zo kan je het geklokte varken van Abt Sint-Antonius terugvinden, de beeltenis van Prins Maximilliaan van Salm Salm, hij die in ver verleden nog over onze contreien heeft geheersd. Deze verwijzing kan je heden ten dage ook nog steeds terug d.m.v. de zalm op de vlag de gemeente. Bijkomend vind je nog de basis van het wapenschild, graan en hop...essentiële ingrediënten!

Brouwen een passie

Brouwen een passie

Vanaf het begin draaide het om brouwen, brouwen is onze passie! Het creëren van nieuwe bieren en het spelen met ingrediënten maakt geheel bijzonder dynamisch en boeiend!

Brouwerij

Brouwerij

Met onze testinstallatie, kunnen wij maximaal per dag 1,2 Hl brouwen, voor onze grotere brouwsel huren wij een installatie. Tijdens het brouwen participeren wij maximaal tijdens het proces.

Contacteer ons

Brouwerij d'Oude Caert

+32473/47.09.16

Kortestraat 72

2930 Brasschaat

België

oude.caert@telenet.be

Bericht ontvangen!

bottom of page