Vat 1 / 2016: Speyside
Aantal flessen: 50
Dit kleine vatje van 60 l werd gemaakt van een groot vat alwaar een single malt whisky van de regio Speyside heeft op gerijpt.
Onze tripel d'Oude Caert werd hier gedurende drie weken op gelagerd.
Hierdoor verkrijgen wij genuanceerde toetsen van hout, vanille en whisky.
Vat 2 / 2016: Premium Roasted French Oak
Aantal flessen: 462
Dit vat betreft een vat van Franse top eik. Het werd medium geroosterd en wordt normaal gebruikt om whisky op te laten rijpen. Onze tripel d'Oude Caert werd hier gedurende drie weken op gelagerd. Ook dit vat draagt er toe bij dat onze tripel d'Oude Caert noten van vanille, hout en karamel bevat. Bijkomend accentueert het de complexiteit van ons onze tripel.
Vat 1 -6/ 2017: Premium Single Malt Whisky
Aantal flessen: 1614
Dit jaar hebben we vaten op de kop kunnen tikken van één van de beste single malt whisky distilleerderijen uit Schotland.
De vaten worden gebruikt voor de eerste rijping van de fine spirit, en dit gedurende een periode van 6 jaar. Onze winnende tripel ( Beer Awards 2017 / 2018 ) heeft hier gedurende een periode meerdere weken op gelagerd. Dit brengt heerlijk subtiele toetsen van hout en vanille naar voor.
Voor optimale smaakbeleving degusteren tussen de 8° à 12°C.